Litium- ja lyijyakuille rahoitusratkaisu

Exide on yksi maailman johtavista ajoneuvoakkujen alkuperäistoimittajista ja akkujen valmistuksesta heillä on 130 vuoden kokemus.

Valikoima sisältää tuotteet lähes kaikkiin käyttökohteisiin:

 • autot
 • veneet
 • moottoripyörät
 • kuorma-autot
 • linja-autot
 • hälytysjärjestelmät
 • voimalaitokset
 • telekommunikaatio
 • trukit
 • siivouskoneet
 • jne.

Arvokkaille litium- ja lyijyakuille voi hankkia leasing-rahoituksen

EV1600 litium akkuRahoitusleasingissä asiakas vuokraa valitsemansa laitteen käyttöönsä sovituksi ajaksi ilman ylläpitopalveluita. Pääomavuokra on kiinteä sopimuskauden ajan ja ylläpidon kulut syntyvät huoltojen ja korjausten yhteydessä. Vuokrakauden jälkeen asiakas osoittaa ostajan laitteelle ja vastaa laitteen jäännösarvosta.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että sopimusaika on 24-60 kuukautta ja jäännösarvo 0 % eli kauden aikana arvo maksetaan kokonaan. Realisointi hoituu myös sitten sopimuskauden jälkeen kauttamme eli Exide ottaa akun vastaan mikäli se vaihdetaan. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia käytettyjen akkujen toimituksesta ja poistosta. Tietoa Exiden akuista »

Kysy lisää akkujen rahoituksesta »

 

blogi timo peltonen

 

Toimitusjohtajan tervehdys

Vuoden 2020 tulemme varmasti kaikki muistamaan erilaisena vuotena. Pandemia on koskettanut meitä kaikkia ja muutti meidän kaikkien suunnitelmat tälle vuodelle. Tosin korona vaikutti hyvin eri tavoin suomalaisiin yrityksiin. Toisille liiketoiminnalta lähti hetkellisesti täysin kysyntä pois ja onnekkaimmilla taas kysyntä kasvoi. Kevään tapahtumat nopeuttivat digitaalisten työkalujen käyttöönottoa ja teki niistä meille arkea. Opimme myös suojautumaan paremmin virustartunnoilta niin yksilönä kuin yrityksinä.

Syyskuun puolivälissä tätä kirjoittaessani mietin, miten koronakriisi tulee vaikuttamaan asiakkaittemme liiketoimintaan ja sitä kautta meihin. Selvää on, että kevät ja kesä olivat vasta alkua. Kriisin pitkittyminen yleensä hankaloittaa asioita entisestään ja mittaa sekä kriisinsietokykyämme että kestävyyttämme. Minusta toimivan rokotteen saaminen määrittää kriisin pituuden. Niin kauan, kun joudumme odottamaan rokotetta, on matkustaminen ja isojen tapahtumien järjestäminen rajoitettua. Onneksi kilparokotteen kehittämisestä käy kiivaana, emmekä todennäköisesti joudu odottamaan kovin pitkään.

Kansantalouden puolelta voimme todeta, että länsimaat elvyttävät talouttaan ennennäkemättömillä summilla. Summat ovat niin suuria, että muiden kuin kansantaloustieteilijöiden on vaikea ymmärtää mittakaavaa. Sen verran kuitenkin minäkin ymmärrän, että elvytys merkittävästi lieventää kriisin vaikutuksia ja auttaa meitä selviämään tämän kriisin yli. Elvytys tukee kysyntää ja pitää pyörät liikkeellä. Lisäksi korot tulevat olemaan jatkossakin hyvin matalat ja likviditeetti rahoitusmarkkinoilla hyvä.

Jokainen voi itse arvioida miten koronapandemian pitkittyminen tulee vaikuttamaan omaan liiketoimintaan. Totean vain, että elvytys ja matalat korot tulevat auttamaan meitä kaikkia pääsemään yli tästä hankalasta ajasta. Ei siis ole syytä valmistautua kaikkein pahimpaan skenaarioon ja muistella esimerkiksi 90-luvun laman kehittymistä. Kalustoratkaisut haluaa tukea sinua päätöstilanteissa. Meidän palveluumme kuuluu analysoida asiakkaidemme kanssa hankkeita ja etsiä parhaita ratkaisuja. Hyödynnä tätä mahdollisuutta aina tarpeen tullen. Rohkeasti. Autamme mielellämme. Pidetään siis yhteyttä.

Toivotan sinulle voimia ja menestystä!

Timo
Puh. 040 555 7190
timo.peltonen@kalustoratkaisut.fi

rekkayrittaja

 

Kolme kysymystä huoltoleasingistä

Kalustoratkaisut on erikoistunut mahdollistamaan yritysten kasvua erilaisilla rahoitusratkaisuilla. Yksi suosittu rahoitusratkaisu on huoltoleasing. Seuraavassa kolme kysymystä aiheesta:

Mitä huoltoleasing oikein on?

- Huoltoleasingissä asiakas vuokraa koneen tai laitteen käyttöönsä pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Yleensä sopimuksen pituus on 3–5 vuotta.
- Asiakas sitoutuu maksamaan kiinteää kuukausivuokraa, jolla hän saa laitteen käyttöönsä. Vuokra sisältää myös ylläpidon.
- Asiakkaalle ei jää laitteesta lainkaan jäännösarvoriskiä, koska sen kantaa rahoittaja. Hän vain käyttää ja palauttaa vuokrakauden jälkeen laitteen rahoittajalle.

Millaisiin kohteisiin huoltoleasing sopii?

- Kohde voi olla vaikkapa kuorma-auto tai työkone, esimerkiksi kaivinkone tai lumiaura.
- Huoltoleasing käy myös uusiin tuotantolaitteisiin.

 

Millaisia etuja huoltoleasingillä on?

1. Huoltoleasingissä asiakkaan ei tarvitse tehdä investointia, jolloin omaa rahaa ei sitoudu taseeseen. Näin huoltoleasing keventää tasetta ja auttaa tiettyjen tunnuslukujen parantamisessa, jolloin muihin kohteisiin voi olla helpompaa saada pankkirahoitusta paremmilla ehdoilla.

2. Budjetointi helpottuu, koska kaikki laitteesta aiheutuvat kustannukset ovat yrityksen tiedossa. Myös huollon ja korjausten kustannukset sisältyvät kaikki kiinteään kuukausivuokraan.

3. Vuokrat ovat alv-vähennyskelpoisia.

4. Kulut ja riskit pienenevät, koska kaikki kulut ovat kuukausierässä ja yllätyksiä ei näin ollen pääse tulemaan.

5. Poistot sisältyvät kuukausivuokraan, eli ne hoituvat kirjanpitoon sitä kautta.

6. Hallinnointityö pienenee huomattavasti, koska Kalustoratkaisut hoitaa sen asiakkaan puolesta.

7. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia laitteen jälleenmyynnistä tai kierrätyksestä.

Jos sinulla tulee mieleen muita kysymyksiä huoltoleasingistä, ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

 amphitec baseloader

 

Tuontiajoneuvojen leasing: Mitä jos paras ajoneuvo tai työkone sinulle löytyykin Euroopasta?

Suomi on pieni maa, samoin on sen markkinat. Jos etsit käytettyä, mutta hyväkuntoista ajoneuvoa, jolla on vielä paljon työkilometrejä edessään, saattaa sen löytäminen Suomesta olla hankalaa. Tai jos sinulla on tarve saada käyttöösi tietynlainen työkone, mutta sen ei välttämättä täydy olla uusi, voi juuri sinun tarpeisiisi löytyä sopiva laite esimerkiksi Saksasta. Joskus kohde voi olla myös uusi tai uutta vastaava. Autamme hankinnassa ja teemme räätälöidyn rahoitusratkaisun juuri sinun tarpeisiin.

Kysyimme myyntipäällikkömme Sirpa Stenbomilta muutaman kysymyksen liittyen tuontiajoneuvoleasing-palveluun.

Sirpa, kerrotko lyhyesti, mitä tuontiajoneuvojen leasing -palvelu on?

- Palvelu on sitä, että jos asiakkaalla on tarve hankkia kalustoa ulkomailta, käytännössä Euroopasta, me autamme häntä mahdollistamalla räätälöidyn rahoituspalvelun juuri hänen tarpeisiinsa sopivaksi.

Kenelle palvelu sopii?

- Yrityksille, jotka tarvitsevat toimintaansa uutta tai käytettyä kalustoa, mutta jotka eivät löydä kohdetta jostain syystä täältä Suomesta. 

Minkälaisen kaluston hankintaan palvelua käytetään?

- No aika paljon hankitaan kuorma-autoja, pakettiautoja, trukkeja ja erilaisia työkoneita.

Mikä tekee tästä rahoituspalvelusta erityisen?

- Asiakkaalle parasta tässä palvelussa on se, että hänen ei tarvitse lähteä rahasalkku kainalossa liikkeelle, vaan me hoidamme koko rahaliikenteen, kun oikea kohde on löytynyt. 

Millainen prosessi on ja miten se käytännössä etenee?

- Prosessi etenee niin, että kun kaluston tarve on huomattu, ja sopivaa kohdetta ei löydy Suomesta, niin etsitään netistä potentiaaliset laitteet Euroopan markkinoilta. Yleensä asiakas tekee itse tämän etsimisen, koska hän parhaiten tietää tarpeensa. Kun sopivat laitteet on löydetty, seuraavaksi me pyydämme niistä tarjoukset, joista asiakas sitten valitsee sopivimman. Me hankimme kohteelle rahoituspäätöksen, ja jos se on asiakkaalle sopiva, niin me maksamme kohteen. Asiakas aina hyväksyy kohteen lähtömaassa ja sen jälkeen järjestetään vakuutukset ja kuljetus Suomeen.

Kiinnostuitko palvelusta? Kysy lisää Sirpalta, Timolta, Jounilta tai Esalta.

rekka oikealta

 

Monimerkkihuoltoleasing: Kolme esimerkkiä, joissa monimerkkihuoltoleasing on oikea ratkaisu

Mitä tarkoittaa sanahirviö monimerkkihuoltoleasing? Se on rahoitusratkaisu, jossa ei olla sidoksissa yhteen tai kahteen merkkiin, siis esimerkiksi auto-, hyötyajoneuvo- tai trukkimerkkiin. Toisin kuin eri maahantuontien tai pankkien tarjoamat rahoitusratkaisut, Kalustoratkaisujen rahoitusmalli lähtee aina asiakkaan tarpeista. Eli ensin kartoitamme asiakkaan toiveet hänen tarvitsemastaan kalustosta, ja vasta sitten lähdemme kartoittamaan markkinoiden tarjoamia vaihtoehtoja ja valitsemaan niistä asiakkaalle parhaiten sopiva. Kalustoratkaisut pystyy tarjoamaan rahoitusmallin, jossa ei olla sidottuja tiettyyn merkkiin, koska se on täysin itsenäinen leasingyhtiö.

Tarpeita ja toiveita on yhtä paljon ja erilaisia kuin mitä on asiakkaitakin. Tässä muutama esimerkki.

Esimerkki 1: Eläinrehu- ja lääketuottaja Uudellamaalla

Kaluston tarve: Varasto- ja vastapainotrukit

Taustaa:

Tuotantolaitoksen yhteydessä sijaitsevaan varastoon tarvitaan nopealla aikataululla uusi varastotrukki ja mahdollisesti myöhemmin vastapainotrukki. Nykyinen varastotrukki on siinä vaiheessa elinkaartaan, että sitä ei kannata korjata, vaan on aika miettiä muita vaihtoehtoja.

Ratkaisu:

Yhtiöllä ei ole haluja lähteä investoimaan omistustrukkiin ja siksi päädytään tekemään kolmen vuoden huoltoleasing-sopimus, johon kuuluu säännölliset huollot yrityksen toimitiloissa sekä mahdolliset korjaukset ja sijaistrukin toimitukset, varaosat ja työt. Yrityksen työntekijöillä on vahva näkemys trukin merkistä ja mallista, joka pohjautuu heidän omakohtaisiin kokemuksiin aikaisemmista työpaikoista. Kun eri vaihtoehdot on kartoitettu, päädytään henkilöstön suosikkivaihtoehtoon.

Tulokset:

Valittu trukki on osoittautunut paitsi ergonomisilta ominaisuuksiltaan huomattavasti paremmaksi kuin edellinen trukkimerkki, myös kokonaiskustannuksiltaan edulliseksi ratkaisuksi. Yritys kartoittaa myös vastapainotrukin osalta samaa käytäntöä rahoituksen ja hankinnan osalta.

Esimerkki 2: Pääkaupunkiseudulla toimiva taksiyhtiö

Kaluston tarve: Sähkötoimiset taksit

Taustaa:

Suuri pääkaupunkiseudulla operoiva taksiyhtiö haluaa toimia entistäkin asiakaslähtöisemmin ja erottautua kilpailijoistaan uudistamalla osan autokannastaan sähköautoilla.


Ratkaisu:

Taksiyhtiön autoista valtaosa on yhden maahantuojan ja merkin takseja. Kyseisellä maahantuojalla ei kuitenkaan ole tällä hetkellä tarjota sopivaa sähkötoimista mallia taksikäyttöön. Kalustoratkaisut ottaa huolekseen kartoittaa sopivin vaihtoehto sähköautomerkistä ja malleista. Huoltoleasing-sopimuksella yritys hankkii käyttöönsä viisi sähköautoa, jotka poikkeavat muusta yrityksen autokannasta.

Tulokset:

Yritys pystyy nyt saamaan käyttöönsä markkinoiden parhaimmin heidän tarpeisiinsa sopivan automerkin ja mallin. Näin se pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin ja erottautumaan kilpailijoistaan. Huomiota herättäviksi teipatut sähkökäyttöiset taksit rakentavat taksiyhtiölle vahvaa mielikuvaa ja ne toimivat liikenteessä liikkuvina ulkomainoksina.

Esimerkki 3: Suuri logistiikka-alan yhtiö Pohjanmaalla


Kaluston tarve: Ajoneuvokuljetus

Taustaa:

Logistiikkayhtiöllä on suuri markkinaosuus tavaraliikenteen toimijana Suomessa ja Pohjoismaissa, mutta nyt se haluaa vahvistaa toimintaansa suurten ajoneuvojen kuljetuksissa. Tähän yhtiö haluaa tilata erikoisratkaisun yhtiöltä, joka toimii Keski-Euroopassa.

Ratkaisu:

Kalustoratkaisut tarjoaa joustavan rahoitusmallin kaluston hankintaan. Kalusto hankitaan Kalustoratkaisujen kumppanin kautta suomalaisomistukseen ja siitä rakennetaan huoltoleasing-sopimus, joka pitää sisällään normaalit huoltoleasing- ja hallinnointipalvelut raportointeineen. Logistiikkayhtiö maksaa palveluista kuukausivuokraa.

Tulokset:

Logistiikkayritys saa vahvistettua toimintaansa myös ajoneuvokuljetussektorissa ja sitä kautta sen tulos paranee Suomessa. Yhtiöllä on tarkoitus tehdä sama ratkaisu myös muissa Pohjoismaissa seuraavina vuosina.

Minkälaisia tarpeita yritykselläsi on? Kerro ne rohkeasti meille, niin katsotaan, mikä olisi nimenomaan sinun yrityksesi näköinen rahoitusratkaisu!

oranssi auto

 

Hallinnointipalvelu: Kalustoratkaisujen Fleet management -hallinnointipalvelu laskee yrittäjän stressitasoa

Monelle yrittäjälle arjen pyörittämisessä haastavinta on ajankäyttö. Toimitettavaa löytyy yllättävän paljon, varsinkin, jos yritys on alkutaipaleella, jolloin erilaiset tuotannon prosessit, asiakaskunnan rakentaminen, henkilöstöhallinta, talouden järjestelyt, markkinointitoimenpiteet, sopimusneuvottelut, erilaisissa virastoissa juoksemiset ja muut enemmän tai vähemmän tärkeät asiat pitävät huolen siitä, että yrittäjällä ei ole pahemmin ongelmia ajankäytön suhteen. Paitsi että sitä ei ole. Yhtään. Ylimääräistä.

Tämän myös me olemme huomanneet. Sen lisäksi, että olemme itse yrittäjiä, olemme asiakkaidemme kautta saaneet asiasta ihan hyvää, kokemusperäistä tietoa.

Siksi halusimmekin kehittää palvelun, jonka takuulla tiesimme saavan asiakkaidemme hyväksynnän: Kalustoratkaisujen Fleet Management -hallinnointipalvelu.

Unohda!

Nyt saat kerrankin hyvällä omallatunnolla unohtaa koko asian. Asiakkaanamme voit pyyhkiä mielestäsi kaiken liisaukseen, kaluston ylläpitämiseen, vuokriin, huoltoihin, varusteisiin, sopimusten alkamis- ja loppumispäivämääriin ja vastaaviin pakollisiin asioihin liittyvät seikat. Tuntuu helpottavalta, eikö totta? Näin tapahtuu, kun asiakkaamme kokee hallinnointipalvelun edut käytännössä. Hän voi suoda itselleen pienen hetken, vetää rauhallisesti ilmaa keuhkoihin ja hitaasti puhaltaa se ulos. Hakea kupposen kahvia ja istahtaa alas, rentoutua. Kunnes hyökkää taas seuraavan haasteen kimppuun.

Muista!

Parista Kalustoratkaisujen Fleet Management -palvelun tuomista eduista haluaisimme sinua kuitenkin muistuttaa:

1. Kokonaisuuden hallinta yhdessä paikassa tuo tehokkuutta.

Palvelumme sopii erinomaisesti etenkin yrityksille, joilla on monenlaisia laitteita hankittuna leasing-palveluiden kautta. Perinteisten autojen, hyötyajoneuvojen ja raskaan kaluston lisäksi kohde voi olla esimerkiksi tuotannossa käytettävä kone, laite tai ohjelmisto. Mitä useampi kohde on kyseessä, sitä enemmän hallinnoinnin ulkoistamisesta on hyötyä. Ja mitä useampi laite on rekisteröimätön aparaatti, sitä helpommaksi hallinnointipalvelumme asiakkaan elämän tekee, koska kaikki tarvittavat tiedot ovat nyt automaattisesti tallessa.

2. Ennustaminen helpottuu.

Kuinka voit varautua tulevaisuuteen? Tietysti ennakoimalla mahdollisimman hyvin sen tiedon varassa, mitä sinulla on käytettävissäsi. Me toimitamme sinulle tarvittavat tiedot laitteistasi. Pystymme hahmottamaan tulevaisuuden kulut ja velvoitteet kokoamalla koko laitekantasi yhdeksi kokonaisuudeksi. Kerromme, missä laitteet ovat, milloin niiden sopimukset päättyvät, mitä varusteita niissä on ja kuinka paljon ne kuluttavat erilaisia asioita. Paitsi että arvailu loppuu, myös yllätykset häviävät. Voit suunnitella tulevaisuuden toimenpiteitä faktoihin perustuvilla johtopäätöksillä.

3. Ulkoistamalla säästät.

Ulkoistamalla kalustonhallinnan säästät monessakin mielessä. Kaluston hallinta vie paljon energiaa ja henkilöresursseja. Aikaa kuluu tuottamattomaan informaation keräämiseen, ja se on aina pois laskutettavasta työstä. Kalustoratkaisujen Fleet Management -hallinnointi säästää sinulle selvää rahaa, koska palvelu kuuluu automaattisesti palveluumme, ilman erilliskorvausta!

4. Elämäsi helpottuu.

Mitä vähemmän sinulla on asioita hoidettavanasi, sen enemmän voit kohdistaa huomiosi todella merkittäviin, tuottaviin asioihin. Stressitasosi laskee, kun tiedät asioiden olevan hyvissä käsissä. Kaikki kalustoon liittyvät laskut yhdistämme yhdeksi koontilaskuksi. Tästä seuraa vähemmän työtä ja toimenpiteitä. Talousosasto kiittää!

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää, miten Kalustoratkaisujen Fleet Management -palvelu helpottaa juuri sinun arkeasi!

trukki blogi

Fiksu tapa rahoittaa kasvua: myynti ja takaisinvuokraus

Moni yrittäjä tuskailee usein, miten kassan saa pysymään plussalla, vaikka tilauskanta on hyvä ja hommia riittää. Kasvaa pitäisi, mutta mistä saadaan rahaa investointeihin. Esimerkiksi uusien ihmisten palkkaus ja heidän työvälineiden hankinnat, tuotekehityksen aiheuttamat kuluerät tai vaikkapa investoinnit toiminnan kannalta välttämättömiin laitteisiin tai raaka-aineisiin voivat aiheuttaa harmaan värin lisääntymisen yrittäjän harveneviin hiuksiin.

Joskus taas yrityksen asiakasrakenne voi olla pulmallinen, kun sinällään kannattavien asiakkaiden maksuajat saattavat olla todella pitkiä, jopa 90 päivää.

Ratkaisu ongelmaan saattaa olla hyvinkin yksinkertainen. Yritysautojen puolella on jo pidempään ollut mahdollista myydä yrityksen omistamat autot leasingyhtiölle ja vuokrata ne sitten takaisin omaan käyttöön. Kovinkaan moni leasingyhtiö Suomessa ei kuitenkaan tarjoa tätä mahdollisuutta myös hyötyajoneuvoille ja tuotantolaitteisiin. Kalustoratkaisuilla myynti ja takaisinvuokraus -palvelu on ollut mukana toiminnan alusta lähtien.

Monen edun palvelu

Myynti ja takaisinvuokraus antaa monia etuja. Ensinnäkin, se on helppo ja nopea ratkaisu vapauttaa pääomia liiketoiminnan kannalta keskeisiin toimintoihin. Yrityksellä on mahdollisuus saada kalustostaan täysi markkina-arvo kassaan käytettäväksi liiketoiminnan toimintaan. Lähtökohtaisesti laite itsessään toimii vuokran vakuutena, eikä toimenpide vaadi muita takauksia tai sitoumuksia.

Toiseksi, kaluston kirjanpito- ja markkina-arvon erotus on mahdollista tulouttaa käyttöomaisuuden myyntivoittoina tulokseen myynnin ja takaisinvuokrauksen kautta. Kasvanut tulos voi auttaa yritystä investointien ajoituksessa tai vaikkapa osingonjaon suunnittelussa.

Kolmanneksi, myynti ja takaisinvuokraus vapauttaa yrityksen henkilöresursseja varsinaisen liiketoiminnan käyttöön, koska Kalustoratkaisut tekee kaiken hallinnointityön. Erilaisten huolto- ja korjauskustannusten, polttoaineen kulutuksen, kilometrimäärien, energiatehokkuuden ja muiden seurantaa vaativien asioiden hallinta ja huolenpito vaativat yllättävän paljon hallinnollista työtä yrityksen ajoneuvo- ja konekannoissa.

Neljänneksi, toiminnan kokonaiskustannusten hahmottaminen selkeytyy, koska myynti ja takaisinvuokrauksessa kaluston hankinta- ja käyttökustannukset yhteismitallistuvat. Näin yritys pystyy tekemään kauaskantoisempia ja parempia päätöksiä, kun sillä on käytettävänään enemmän tietoa kustannuksista koko elinkaaren osalta. Tämä helpottaa myös budjetointia, koska todelliset kustannukset tiedetään etukäteen.

Kenelle palvelu sopii?

Kalustoratkaisuilla on monia asiakasesimerkkejä myynti ja takaisinvuokraus -ratkaisun toimimisesta. Vaikka jokainen asiakastapaus on ainutlaatuinen, on niissä myös paljon samaa: jokaisen kohdalla on ollut kyse toiminnan kasvun rahoittamisesta.

Yritysten myymistä ja takaisinvuokraamista kalustoista on esimerkkejä useilta toimialoilta. Samoin se, onko toimenpide koskenut koko kalustoa vai vain osaa siitä, vaihtelee tapauskohtaisesti. Asiakasyritys on voinut myydä raskaan kalustonsa (rekat ja muut isot kuljetusajoneuvot), tuotantolaitteet (esimerkiksi painokoneet) tai logistiikan kalustoa (erilaiset trukit, kuljettimet, kuormaajat ja nosturit).

Kysy lisää myynti ja takaisinvuokraus -ratkaisusta! Katsotaan yhdessä, olisiko se sinulle sopiva tapa saada kasvua aikaiseksi.