Kirjaudu sisään:

Kalustoratkaisujen esittelyssä Kari Lindroos

Kalustoratkaisujen esittelyssä Kari Lindroos

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Kari Lindroos, Suomen Kalustoratkaisut Oy:n myyntipäällikkö. Päävastuualueenani on Varsinais-Suomi ja länsirannikko. Asiakkaistani suurin osa on kuljetus- ja maanrakennusyrityksiä, mutta palvelen ja etsin rahoitusratkaisuja mielelläni muidenkin toimialojen yrityksille. Parhaan kykyni mukaan teen rahoitusratkaisuja myös erilaisille koneille ja laitteille.

Olen ollut rahoitus- ja pankkialalla vuodesta 1986. Pankkialalla aloitin kiertävänä kassatoimihenkilönä Turun seudulla ja pääsin etenemään rahoituspäälliköksi ja siitä sitten toimitusjohtajaksi. Niihin aikoihin pankit kouluttivat henkilökuntaansa todella paljon ja pääsin osallistumaan lukuisiin koulutuksiin. Kalustoratkaisuille tulin noin 2 vuotta sitten.

Koen, että työni on palkitsevaa, koska pystyn auttamaan yrittäjiä rahoituskuvioissa. Ainahan ei rahoitusta saada järjestettyä syystä tai toisesta, mutta asiakas on aina tervetullut uudestaan keskustelemaan. Mekin täällä ymmärrämme, että tilanteet muuttuvat, joskus jopa nopeaankin tahtiin. Arvostan sitä, että tässä työssä on iso vastuu asiakkaisiin päin. Työssäni pidän erityisesti myös siitä, että työ on itsenäistä ja meillä on vapaus määrittää omaa työtä ja sen tekemistä. Meillä on myös erittäin hyvä yhteishenki, jota arvostan todella paljon.

Merkityksellisiä asioita uran varrella

Pankkiuran kohokohta tietty on toimitusjohtajan paikka, joka oli työllä ansaittu. Pääsin kehittämään mm. myyntityötä ja prosesseja tuona aikana. Olen myös ollut ulkomailla töissä lehtimaailman parissa kahden vuoden ajan. Tämä työ poikkesi pankkitoimialan töistä ja toi siihen vaihtelua.

Tulevaisuudelta odotan, että Kalustoratkaisut yrityksenä kehittyy edelleen. Yritys on vielä suhteellisen nuori, joten kehitymme ja kehitämme voimakkaasti mm. uusia tuotteita ja palveluja. Työympäristömme on innovatiivinen ja jokaisessa palaverissa tulee aina uusia ajatuksia ja ideoita siitä, kuinka voisimme viedä yritystä yhdessä eteenpäin.

Minkä neuvon antaisit rahoitusalasta haaveileville?

Kuuntelemisen taito on erittäin tärkeä, asiakasta täytyy osata kuunnella. Pankki- ja rahoitusalan tuntemus on itsestäänselvyys, jotta pystyy tätä työtä tekemään. Itse pyrin asettumaan asiakkaan maailmaan, olen empaattinen enkä heti luovuta, vaikka rahoitus näyttäisikin hieman haasteelliselta.

Vapaa-aika

Olen purjehtinut 5-vuotiaasta lähtien, joten kesäisin vietän aikaa merellä sekä purjehtien että moottoriveneellä ajellen. Kesäisin joko kävelen tai pyöräilen Aurajokea ympäri, mutta talvisin siirryn sisätiloihin ja pelaan sulkapalloa. Aikoinaan minut pakotettiin piano- ja haitaritunneille, ja nyt siitä on tullut harrastus, omaksi iloksi soittelen.