Kirjaudu sisään:
rekka oikealta

Monimerkkihuoltoleasing: Kolme esimerkkiä, joissa monimerkkihuoltoleasing on oikea ratkaisu

 

Monimerkkihuoltoleasing: Kolme esimerkkiä, joissa monimerkkihuoltoleasing on oikea ratkaisu

Mitä tarkoittaa sanahirviö monimerkkihuoltoleasing? Se on rahoitusratkaisu, jossa ei olla sidoksissa yhteen tai kahteen merkkiin, siis esimerkiksi auto-, hyötyajoneuvo- tai trukkimerkkiin. Toisin kuin eri maahantuontien tai pankkien tarjoamat rahoitusratkaisut, Kalustoratkaisujen rahoitusmalli lähtee aina asiakkaan tarpeista. Eli ensin kartoitamme asiakkaan toiveet hänen tarvitsemastaan kalustosta, ja vasta sitten lähdemme kartoittamaan markkinoiden tarjoamia vaihtoehtoja ja valitsemaan niistä asiakkaalle parhaiten sopiva. Kalustoratkaisut pystyy tarjoamaan rahoitusmallin, jossa ei olla sidottuja tiettyyn merkkiin, koska se on täysin itsenäinen leasingyhtiö.

Tarpeita ja toiveita on yhtä paljon ja erilaisia kuin mitä on asiakkaitakin. Tässä muutama esimerkki.

Esimerkki 1: Eläinrehu- ja lääketuottaja Uudellamaalla

Kaluston tarve: Varasto- ja vastapainotrukit

Taustaa:

Tuotantolaitoksen yhteydessä sijaitsevaan varastoon tarvitaan nopealla aikataululla uusi varastotrukki ja mahdollisesti myöhemmin vastapainotrukki. Nykyinen varastotrukki on siinä vaiheessa elinkaartaan, että sitä ei kannata korjata, vaan on aika miettiä muita vaihtoehtoja.

Ratkaisu:

Yhtiöllä ei ole haluja lähteä investoimaan omistustrukkiin ja siksi päädytään tekemään kolmen vuoden huoltoleasing-sopimus, johon kuuluu säännölliset huollot yrityksen toimitiloissa sekä mahdolliset korjaukset ja sijaistrukin toimitukset, varaosat ja työt. Yrityksen työntekijöillä on vahva näkemys trukin merkistä ja mallista, joka pohjautuu heidän omakohtaisiin kokemuksiin aikaisemmista työpaikoista. Kun eri vaihtoehdot on kartoitettu, päädytään henkilöstön suosikkivaihtoehtoon.

Tulokset:

Valittu trukki on osoittautunut paitsi ergonomisilta ominaisuuksiltaan huomattavasti paremmaksi kuin edellinen trukkimerkki, myös kokonaiskustannuksiltaan edulliseksi ratkaisuksi. Yritys kartoittaa myös vastapainotrukin osalta samaa käytäntöä rahoituksen ja hankinnan osalta.

Esimerkki 2: Pääkaupunkiseudulla toimiva taksiyhtiö

Kaluston tarve: Sähkötoimiset taksit

Taustaa:

Suuri pääkaupunkiseudulla operoiva taksiyhtiö haluaa toimia entistäkin asiakaslähtöisemmin ja erottautua kilpailijoistaan uudistamalla osan autokannastaan sähköautoilla.

Ratkaisu:

Taksiyhtiön autoista valtaosa on yhden maahantuojan ja merkin takseja. Kyseisellä maahantuojalla ei kuitenkaan ole tällä hetkellä tarjota sopivaa sähkötoimista mallia taksikäyttöön. Kalustoratkaisut ottaa huolekseen kartoittaa sopivin vaihtoehto sähköautomerkistä ja malleista. Huoltoleasing-sopimuksella yritys hankkii käyttöönsä viisi sähköautoa, jotka poikkeavat muusta yrityksen autokannasta.

Tulokset:

Yritys pystyy nyt saamaan käyttöönsä markkinoiden parhaimmin heidän tarpeisiinsa sopivan automerkin ja mallin. Näin se pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin ja erottautumaan kilpailijoistaan. Huomiota herättäviksi teipatut sähkökäyttöiset taksit rakentavat taksiyhtiölle vahvaa mielikuvaa ja ne toimivat liikenteessä liikkuvina ulkomainoksina.

Esimerkki 3: Suuri logistiikka-alan yhtiö Pohjanmaalla

Kaluston tarve: Ajoneuvokuljetus

Taustaa:

Logistiikkayhtiöllä on suuri markkinaosuus tavaraliikenteen toimijana Suomessa ja Pohjoismaissa, mutta nyt se haluaa vahvistaa toimintaansa suurten ajoneuvojen kuljetuksissa. Tähän yhtiö haluaa tilata erikoisratkaisun yhtiöltä, joka toimii Keski-Euroopassa.

Ratkaisu:

Kalustoratkaisut tarjoaa joustavan rahoitusmallin kaluston hankintaan. Kalusto hankitaan Kalustoratkaisujen kumppanin kautta suomalaisomistukseen ja siitä rakennetaan huoltoleasing-sopimus, joka pitää sisällään normaalit huoltoleasing- ja hallinnointipalvelut raportointeineen. Logistiikkayhtiö maksaa palveluista kuukausivuokraa.

Tulokset:

Logistiikkayritys saa vahvistettua toimintaansa myös ajoneuvokuljetussektorissa ja sitä kautta sen tulos paranee Suomessa. Yhtiöllä on tarkoitus tehdä sama ratkaisu myös muissa Pohjoismaissa seuraavina vuosina.

Minkälaisia tarpeita yritykselläsi on? Kerro ne rohkeasti meille, niin katsotaan, mikä olisi nimenomaan sinun yrityksesi näköinen rahoitusratkaisu!