Kirjaudu sisään:
blogi timo peltonen

Toimitusjohtajan tervehdys

 

Toimitusjohtajan tervehdys

Vuoden 2020 tulemme varmasti kaikki muistamaan erilaisena vuotena. Pandemia on koskettanut meitä kaikkia ja muutti meidän kaikkien suunnitelmat tälle vuodelle. Tosin korona vaikutti hyvin eri tavoin suomalaisiin yrityksiin. Toisille liiketoiminnalta lähti hetkellisesti täysin kysyntä pois ja onnekkaimmilla taas kysyntä kasvoi. Kevään tapahtumat nopeuttivat digitaalisten työkalujen käyttöönottoa ja teki niistä meille arkea. Opimme myös suojautumaan paremmin virustartunnoilta niin yksilönä kuin yrityksinä.

Syyskuun puolivälissä tätä kirjoittaessani mietin, miten koronakriisi tulee vaikuttamaan asiakkaittemme liiketoimintaan ja sitä kautta meihin. Selvää on, että kevät ja kesä olivat vasta alkua. Kriisin pitkittyminen yleensä hankaloittaa asioita entisestään ja mittaa sekä kriisinsietokykyämme että kestävyyttämme. Minusta toimivan rokotteen saaminen määrittää kriisin pituuden. Niin kauan, kun joudumme odottamaan rokotetta, on matkustaminen ja isojen tapahtumien järjestäminen rajoitettua. Onneksi kilparokotteen kehittämisestä käy kiivaana, emmekä todennäköisesti joudu odottamaan kovin pitkään.

Kansantalouden puolelta voimme todeta, että länsimaat elvyttävät talouttaan ennennäkemättömillä summilla. Summat ovat niin suuria, että muiden kuin kansantaloustieteilijöiden on vaikea ymmärtää mittakaavaa. Sen verran kuitenkin minäkin ymmärrän, että elvytys merkittävästi lieventää kriisin vaikutuksia ja auttaa meitä selviämään tämän kriisin yli. Elvytys tukee kysyntää ja pitää pyörät liikkeellä. Lisäksi korot tulevat olemaan jatkossakin hyvin matalat ja likviditeetti rahoitusmarkkinoilla hyvä.

Jokainen voi itse arvioida miten koronapandemian pitkittyminen tulee vaikuttamaan omaan liiketoimintaan. Totean vain, että elvytys ja matalat korot tulevat auttamaan meitä kaikkia pääsemään yli tästä hankalasta ajasta. Ei siis ole syytä valmistautua kaikkein pahimpaan skenaarioon ja muistella esimerkiksi 90-luvun laman kehittymistä. Kalustoratkaisut haluaa tukea sinua päätöstilanteissa. Meidän palveluumme kuuluu analysoida asiakkaidemme kanssa hankkeita ja etsiä parhaita ratkaisuja. Hyödynnä tätä mahdollisuutta aina tarpeen tullen. Rohkeasti. Autamme mielellämme. Pidetään siis yhteyttä.

Toivotan sinulle voimia ja menestystä!

Timo
Puh. 040 555 7190
timo.peltonen@kalustoratkaisut.fi