Osamaksu

Osamaksussa asiakas ostaa valitsemansa laitteen ja ostoksen maksu tapahtuu rahoituskauden aikana. Osamaksu sisältää usein suuremman ensimmäisen ja viimeisen maksuerän.

Miten osamaksurahoitus toimii?

Osamaksurahoituksen käyttöä säätelee Suomessa osamaksukauppalaki. Rahoittajalla on kohteeseen omistuksenpidätysoikeus koko rahoituskauden ajan, mutta yritys saa tehdä kirjanpidossa poistot normaaliin tapaan. Osamaksuerän korko on verotuksessa vähennyskelpoinen kulu ja alv-vähennyksen voi tehdä heti koko kauppasummasta. Omistusoikeus kohteeseen siirtyy yritykselle automaattisesti viimeisen maksuerän suorituksen jälkeen.

Omarahoitusosuus voi koostua sekä käsirahasta että vaihtokoneesta. Rahoitusaika on usein 2-5 vuotta. Rahoitus voidaan maksaa pois kesken sopimuskauden ilman lisäkustannuksia. Osamaksuun voidaan liittää Kalustoratkaisujen hallinnointipalvelu sekä lisäpalveluita kuten polttoaine-, rengassäilytys-, vakuutus-, sijaisajoneuvo- ja ajoneuvoverojen hallinnointipalvelu

Osamaksun edut?

  • hankittava kohde toimii rahoituksen vakuutena
  • mahdollista tuotantokaluston pitämisen nykyaikaisena
  • ely-keskusten investointituet hyödynnettävissä
  • helpottaa budjetointia ja rahoituksen suunnittelua

Mitä osamaksu sisältää?

  • vuokrattavan kohteen, ajoneuvon tai laitteen
  • Kalustoratkaisujen hallinnointipalvelun ja siihen liitetyt lisäpalvelut

Ennen rahoitusmallin valintaa teemme rahoitusta koskevan tutkimuksen, jossa huomioimme laitteen elinkaaren, käytön ja asiakasyrityksen rahoitustilanteen. Näin varmistamme tehokkaan ja taloudellisen valinnan. Joissain tapauksissa suosittelemme asiakkaillemme useiden rahoitusvaihtoehtojen yhdistelmää.

Ota yhteyttä ja kysy lisää