Kirjaudu sisään:

Investointirahoitus

Investointirahoitus

Investointirahoituksessa asiakas ostaa valitsemansa laitteen ja ostoksen maksu tapahtuu rahoituskauden aikana. Rahoitus muodostuu käsirahaosuudesta ja rahoitettavasta osuudesta. Tyypillinen käsiraha on 20 % arvonlisäverollisesta kauppahinnasta.

Miten investointirahoitus toimii?

Investointirahoituksen käyttöä säätelee Suomessa osamaksukauppalaki. Rahoittajalla on kohteeseen omistuksenpidätysoikeus koko rahoituskauden ajan, mutta yritys saa tehdä kirjanpidossa poistot normaaliin tapaan. Osamaksuerän korko on verotuksessa vähennyskelpoinen kulu ja alv-vähennyksen voi tehdä heti koko kauppasummasta. Omistusoikeus kohteeseen siirtyy yritykselle automaattisesti viimeisen maksuerän suorituksen jälkeen.

Omarahoitusosuus voi koostua sekä käsirahasta että vaihtokoneesta. Rahoitusaika on yleensä 2-5 vuotta. Rahoitus voidaan maksaa pois kesken sopimuskauden ilman lisäkustannuksia. Osamaksulla rahoitettuun kohteeseen voidaan liittää Kalustoratkaisujen hallinnointipalvelu ja lisäpalveluita kuten polttoaine-, rengassäilytys-, vakuutus-, sijaisajoneuvo- ja ajoneuvoverojen hallinnointipalvelut.

Mitä osamaksu sisältää?

  • vuokrattavan kohteen, ajoneuvon tai laitteen
  • Kalustoratkaisujen hallinnointipalvelun ja siihen liitetyt lisäpalvelut

 

Ennen rahoitusmallin valintaa teemme rahoitusta koskevan kartoituksen, jossa huomioimme laitteen elinkaaren, käytön ja asiakasyrityksen rahoitustilanteen. Näin varmistamme tehokkaan ja taloudellisen valinnan. Joissain tapauksissa suosittelemme asiakkaillemme useiden rahoitusvaihtoehtojen yhdistelmää.

Osamaksun edut:

• hankittava kohde toimii rahoituksen vakuutena
• mahdollista tuotantokaluston pitämisen nykyaikaisena
• ely-keskusten investointituet hyödynnettävissä
• helpottaa budjetointia ja rahoituksen suunnittelua